torsdag 2 september 2010

Nästa sommar...

ska bamseaklejan grävas upp, har frösått sig i en stackars lavendel som knappt syns
rabatten intar skifferplattorna, se upp innan det går för långt

förresten, rabatt eller buskage?

I tanken är jag redan där, nästa sommar, vid parasollen vill jag ha en skön vilstol som jag kan sova i efter jobbet och intill ett litet vatten.. kopparpanna, borrad sten och vattenpump finns.

Har en liten bok som jag skriver ner mina planer i, för minnet är kort. Mest handlar det om hur mycket jag ska beskära rosorna och sen vilka stöd som behöver bytas, höjas osv. För när det är dags är det redan för sent...

Vilken höjdarhelg jag har framför mig, på fredag surströmming och på lördag höstträff med alla mina kära vänner i Hallborosen, lyckliga jag:)

Ha det fint du med, hej så länge!

14 kommentarer:

 1. Tycker det passar med en akleja - just där!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Nästa sommar...känns väldigt avlägsen ;)
  Hos mig är det härlig sensommar fortfarande, iallafall mitt på dan.....
  Mornar och kvällar är höstiga.
  Så härligt med alla blommande rosor på dina bilder.

  SvaraRadera
 3. Ack ja, alla dessa planer man har... Så fint det blommar hos dig! Beundrar den mjukt svängande stenstigen och försöker se vad det är för slags sten men det är svårt att avgöra trots att jag förstorar och förstorar.

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar trädgård du har! Jag skulle inte ändra på något. Det är verkligen roligt att se helbilder på rosbuskarna. Kan vi inte få se mer sånt?

  Önskar dig en bra helg!

  SvaraRadera
 5. Du har ein romantisk og nydeleg hage.
  Nokre plantesorter må ein berre ta bort eller finne ein plass der dei kan vekse vilt, ellers overtar dei all plass i hagen og kveler alt rundt seg.
  Onsker deg ei flott helg!

  SvaraRadera
 6. Mycket planer! Hur många blir genomförda. Så är det i varje fall med mig... Man tänker mer än man förmår! Vilken härlig akleja, synd att den satte sig rakt ner i lavendeln. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 7. Det är de där halvt vildvuxna som gör din trädgård till en sådan ljuvlig oas. Det enda som fattas är ett porlande vatten, och nu är även det på gång:)
  Härligt med bok och planer, det hjälper nog till att härda ut i vinter......
  Må så gott och ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Vilken härligt frodig trädgård - det gillar jag!
  Nästa sommar låter långt fram i tiden, men måste erkänna att jag också redan har varit där i tankarna om vad jag ska göra i trädgården då :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 9. Hej Inger!
  Hoppas din helg blir precis så bra som du önskar.
  Visst är man i nästa sommar när det gäller planering. Man drömmer och planerar, visst är det härligt. Nästa sommar hoppas jag på massor av vita honungsrosor. ;)
  Hos mig kommer aklejorna överallt, lite för mycket på en del platser. Det är som du säger bäst att se upp i tid.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder,,,,,å vacker gång :)
  Håkan

  SvaraRadera
 11. Åh vad härligt det låter!! Vilken lycka att finna lyckan i vänner och blommor..t om surströmming är lycka!! Känner med dig, och BLOMMOR, det är livet..NÄSTA sommar, drömmar redan om alla blommor!! Hah ha va Härligt!! Du får mig ännu mer säkrare på att jag ska skaffa mig en trädgård igen!!! Men det går att måla blommor också, de doftar dock inget vidare.. Kram //Karina

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Den där gången storgillade jag:-) Sådär lagom krokig och spännande:-)

  Ha det fint! Kram H.

  SvaraRadera
 13. Helt otroligt jag tänkte på dig för en kvart sedan och tänke att jag måste titta in hos dig och se hur du har det!!!
  Ja det blir nog bäst om du tar bort den.
  Men så fint du har det i din trädgård.
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 14. Så härligt det ser ut i din trädgård! Den är så frodig och inbjudande, och man får en enorm lust att gå längs den härligt svängda gången! Ja visst är det så att man redan planerar för nästa sommar,kanske det är en del av tjusningen med att ha en trädgård, finns inget avslut!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera