måndag 10 oktober 2011

Lökdags

I helgen kom tulpanlökarna ner i jorden, bl a dessa. Som vanligt hade jag svårt att bestämma mig för ett endast ett par sorter men har åtminstone försökt hålla ett färgtema. I växthusrabatten rosa: tulipa saxatiles, 'Libretto Parrot', 'Groenland', 'Angelique', purpur: 'Queen of Night'. I stora rabatten purpur: 'Queen of Night', 'Burgundy', 'Negrita', orange: 'Ballerina', vit/purpur: 'Shirley'.

Min trädgård är omsluten av väggar och plank, dröjer därför innan frosten slår till. Är förvånad över att det tycks vara samma temperatur i Skåne som här hos oss. När jag tänker tillbaka på sommaren var den lång och härlig men nu är den över och hösten har gått i rasande fart. Tycker att mörkret blir jobbigare för varje år men med alla era vackra bilder och trädgårdsprat på bloggarna hoppas jag klara ännu en vinter.

Hejdå!

15 kommentarer:

 1. Duktigt att du fått lökarna i jorden, jag har inte inhandlat mina än!
  Ja, mörkret är jobbigt men vi hjälps åt i bloggvärlden att komma igenom. Bloggandet är roligt, upplyftande och inspirerande.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Vad många fina lökar du satt! Det kommer bli jättesnyggt hos dig till våren. Förra året planterade jag Angelique tillsammans med en mörk skönhet som jag just glömt namnet på.
  Håller med om att det är svårt med mörkret som kommer allt tidigare och tidigare.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Fina tulpaner du valt ut! Själv älskar jag både Angelique och Groenland :-) Queen of Night är inte heller fel.
  Jag har en hel del lökar på vänt för plantering, hoppas orka med det snart. Någon frost har vi inte haft hittills tack o lov.
  Låter härligt med en trädgård omsluten av väggar och plank, det skulle jag vilja ha.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Mina lökar har också kommit i jorden! Fick inte riktigt fatt i dom som jag ville ha! Fint val du har gjort./Christina

  SvaraRadera
 5. ja nog blir det fort mörkt nu.Har svårt med mörkret.Tänk om vi kunde ha ljuset kvar några månader till så vintern inte blev så lång.

  SvaraRadera
 6. Ja det är verkligen skönt att ha denna världen att fly in i.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Har satt mina lökar för ett tag sedan kom på nu att jag sumpade mitt färgtema....vitt, med blandade färger av gratiskrokus, typiskt!

  SvaraRadera
 8. Ja nu är trädgårdssäsongen på sluttampen.
  Sorgligt men sant.
  Det är ju tur att trädgårdstankarna spirar fast det är vinter och kallt. Lite frösådder och kanske lite loppisfynd som går att ha i trädgården.
  Har man en gång blivit smittad av trädgårdsbasillen så tror jag inte den går att bota:o)))

  Vilka fina lökväxter du skall plantera, jag har inte en enda.


  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 9. Lökar är underbart! Funderar på att knöla ner fler men det finns liksom ingen plats kvar...

  kram louise

  SvaraRadera
 10. Ja, frosten kom ganska oväntat i Skåne, vi hade ju riktig sommarvärme tidigare i veckan. Jag tror inte det frös i trädgården, men på min odlingslott, som ligger mer öppet, frös det, helt klart.
  Lökar känns som lite tjuvstart på våren, det kan behövas så här års! /Katarina

  SvaraRadera
 11. Många härliga sorter du valt! "Libretto Parrot" ser superfin ut och "Angelique" är jättevacker, den planterade jag förra året och den blev en stor favorit direkt! Nu i höst har jag inte köpt en endaste lök, första året det hänt mig:)) Har inte frusit här hos mig än heller, hoppas det klarar sig ett tag till!
  Ha en bra fortsättning på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Ja, nu gäller det verkligen att ta till vara varenda ljusglimt i väntan på vårljuset.

  SvaraRadera
 13. Ja, vilka tulpaner det finns nu för tiden! En knapptryckning på datorn och så kommer lökarna till närmaste affär - fantastiskt! Mina sista lökar ska i jorden idag eller kanske i morgon...
  Håller med om att mörkret känns värre med åren!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 14. så fina tulpaner! jag beställde själv 3 sorter från odla men hade kunnat välja hur många som helst men man måste ju begränsa sig även om det är svårt.
  kram
  Mia

  SvaraRadera
 15. Vilka härliga lökar du har skaffat. Det kommer att bli fint i vår. :)
  Känner som du att mörkret blir jobbigare för varje år. Kanske beror det också på att man ser sämre med åren.
  Önskar dig en fin helg
  Kram

  SvaraRadera