lördag 8 oktober 2011

Snart ska krukorna in

7 oktober

29 juni

'Great Expectations'

'Northern Exposure'


'Morning Light'


'Sagae', är min favorit av dessa fyra, varje blad är som ett konstverk

Åh, vad jag tycker om mina hostor, de flesta växer i rabatterna men några har jag i kruka för att fylla ut ett tråkigt hörn av asfalt. Hostasäsongen är snart till ända och krukorna placeras i vårt kallgarage. Ännu ingen frost hos mig men ska tydligen bli kallt i natt, känns lite vemodigt att flytta fuchisorna till källaren, flera har knopp och jag har inte sett dem blomma, blir nog källaren via växthuset. Annars är det tulpanlöksplantering som gäller denna helg, perfekt väder:)

Ha en fortsatt skön helg!

14 kommentarer:

 1. Ja, det är nog lika bra att plocka in så mycket som möjligt medan det är skapligt väder att vara ute i. Jag har grävt upp knölarna till lejongapsrankan för vinterförvaring idag.
  Egentligen skulle jag vilja plocka in dahliaknölarna också, men det brukar alltid stå i "skrifterna", att man skall ta dem efter första frostnatten. Vet inte vad det skulle ha för betydelse att vänta så länge? Vet du?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Det fanns planer här med i våras för hostor i kruka, men så skedde icke...Mina står fortfarande och trängs i rabatten. Till våren måste jag ta itu med dom, dela och flytta.

  Lökar ska ner i jorden här hos mig med i helgen. Tänker även försöka ta hand om tomatplantor och chileplantor, det är hög tid att stänga värmefläkten och växthuset för säsongen.
  Ha en skön helg, Kram!

  SvaraRadera
 3. Men så många fina hostor du har! Ja, lite vemodigt är det att börja plocka in, men jag väntar allt ett tag till. Mina tulpanlökar är planterade, och jag hoppas att jag kan hålla mig ifrån frestelse att köpa fler:)). Jag tror inte det blir så mycket trädgård för mig denna helg, kalas idag och fotbollscup i morgon.
  Ha en skön helg!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 4. Har plockat in allt som ska sparas och tänt lampan i källaren.Kanns skönt att det är gjort..Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 5. Hej igen.Jag förvarar min Kamelia i källaren där den står med extra belysning och tempen ungefär 15grader.Tidigt på våren får den komma ut och där den står är det inte så mycket sol.Men den verkar trivas bra med den här behandlingen för den blommar så vacker först i källaren och sedan en gång till när den får komma ut.

  SvaraRadera
 6. Så många fina hostor du har! Har rensat bort krukor med tomatplantor och lite annat som ska bort. Nu måste jag bara hitta någon plats i rabatterna där jag kan sätta ner mina ampeljordgubbar under vintern, tror inte de klarar vintern i krukorna. Mina dahlior står fortfarande ute och blommar så fint men eftersom jag inte sparar knölarna så får de stå ute tills de fryser. Dröjer säkert inte så många nätter innan vi får frost nu, förra natten var tempen nere på 1 plusgrader, känns lite tråkigt men inte så mycket att göra åt!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hostor är så fina och det finns väldigt många....
  En del vissnar vackert också....jag gillar när bladen blir sådär vaxartade.
  Hadet bra :)

  SvaraRadera
 8. Visst känns det lite tidigt att ta in krukorna, men här i nv Skåne har de också pratat om frost...pelargonerna åkte iallafall in.
  Ha en finfin söndag,
  Lydia

  SvaraRadera
 9. Jag har också släpat in krukor idag, det var på gränsen till frost i natt, suck, 23 grader förra veckan och frost nu!
  Great Expectations har jag också, jättesnygg!
  Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 10. Åhh..så fina krukor med Hosta! Förvarar du dom i kallt förråd, ljust eller mörkt...? I övrigt klarar dom sig bra i rabatten, men precis som du skriver kunde vara en utfyllnad på sina ställen.
  Här har jag städat in det mesta, någon enstaka kruka som åker in snabbt om det hotar riktigt med sträng kyla.

  ha en fin vecka!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 11. Hej igen:)
  Alla krukorna utom cliviorna och apgantusen har stått i växthuset, krukväxterna klämde jag in förra helgen innan vi åkte till torpet för säkerhets skull. Mitt växthus får man bara plats att mysa i på senvinter till försommar, sedan åker allt möblemang ut och växterna tar över.
  Nu är det inte så tomt och ödsligt där längre, trädgårdsmöbler och cyklar har flyttat in över vintern;)
  Hoppas innerligt att vi inte får lika mycket snö som förra året, men jag har ju garderat mig för säkerhets skull med höga varma stövlar.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Hejsan Inger!
  Ja men så är det! Man måste ha lite perenner i kruka för att man får alltid någonstans en trist hörna när något har blommat över eller blivit angripet av sjukdom och måste klippas ned.
  Dina hostor ser riktigt läckra ut! Jag älskar och hosta.
  Du frågade ang. pelargonerna: Jag har 'miljoner' lysrör i taket....(Alltså vanliga, billiga armaturer med kalljuslysrör). / Anja

  SvaraRadera
 14. Hej Inger!
  Ja, nog är det lite vemodigt med växter som har knoppar nu.
  Hostor är fina och de är så tacksamma att föröka.
  Hoppas att helgen var fin och att veckan blir bra.
  Kram

  SvaraRadera