söndag 2 oktober 2011

Svar till Laila och bloggtips


besök i växthuset igår med bukett; clematis 'Miniselik' (vill ha), silverax 'Brunette' (vill ha), ros 'Magic Carpet' och blanknäva, en så söt bukett med fantastisk doft, TACK

rosa glauca lika fin med nypon som med blommor, ja bara bladverket är vackert


planterad av mig hos en son i hopp om att sprida lite rosintresse


nyponen på 'Frankfurt' rodnar och bakom syrenhortensian som fått en rosa ton


bland de sista som slår ut hos mig, en gammal sort av flox

'Nevada', och de fula ljusa bladen är kvar även denna säsong

Min bloggvän Laila undrade hur det hade gått med mina försök att få bort de fula bladen på några av mina rosor, läs HÄR. Svar inget vidare, blev ingen skillnad efter mina punktinsatser med mängder av kaffesump och bananskal i höstas. Gissar att det är någon form av brist på kalium eller fosfor, nån som vet? Får gödsla omsorgsfullt till våren. Inte hjälpte det med ett kompostlager mot rosrosten heller, men rosten kom senare i år.

En rosvän till mig har nu startat en blogg, Törnrosas Trädgård, välkommen till ett kul och vänligt trädgårdsbloggeri! Ett annat tips är att bli medlem i Svenska Trädgårdsbloggar som numera sköts av Hillevissan.

Ha en bra vecka, min kommer mest att tillbringas i Göteborg:)

Hej svejs!

4 kommentarer:

 1. Vilken vacker höstig bukett! Det finns så mycket fina nypon att njuta av nu. Hoppas du kan väcka sonens rosintresse! Så stämningsfulla bilder hos dig.
  Ha en trevlig vecka här i Göteborg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Föreslår att du gör avkok på åkerfräken och sprutar jorden med det enligt recept under min flik åkerfräken. Kan inte garantera att det hjälper men det skadar åtminstone inte!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bukett! Jättefina nypon! Min Louise Odier har haft en konstig ljus färg på endel av bladverket i sommar, få se om det återkommer nästa år!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Daggrosen är väldigt fin. Gillar allt, från blommor, grenverk till nypon.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera