onsdag 10 juli 2013

'Mrs John Laing''Mrs John Laing' är en av mina få remontanthybrider, planterad 2011 i växthusrabatten. Rosen har sitt ursprung i Storbritannien 1887. Blommorna är stora, ibland mycket stora, och har stark doft, börjar blomma i slutet av juni och remonterar bra senare på säsongen. Bladverket är i mitt tycke mycket vackert, höjd 1-1,5 m, härdig i zon 3. 'Mrs John Laing' prydde för länge sedan framsidan på Cedergrens katalog. Mer perfekt än så här kan man väl inte bli som ros, inte minst i sällskap av nävan 'Rozanne'.

Hejdå!

8 kommentarer:

 1. Hihi.. Du behöver verkligen inte bli nervös. Ser så fram emot att få se alla dina underbara rosor. Se bara på den du bjuder på idag. :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Trots att jag i år lovat mig att inte införskaffa en endaste rosuschling till...skulle jag nog i alla fall kunna göra ett litet, litet undantag för Mrs Vacker-som-17! Men undrar just om hon skulle gilla att bo här på stäppen med lera upp till fotknölarna.
  Tack Inger för dina kommentarer hos mig. Så glad jag blev!
  Många kramar

  SvaraRadera
 3. Att kunna odla rosor och få se dem frodas måste vara alldeles underbart. Hos mig trivs endast de mest robusta utan krav på jordmån.
  Rosen du beskriver här måste vara en riktig upplevelse med ditt vackra växthus som bakgrund. /Anja

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen en perfekt ros!!! Både färg och form är precis rätt.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Den rosen ser ut att ha allt man önskar av en ros, så vacker!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Vilken skönhet!! Skriver up namnet även att jag inte ska ha fler:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Verkligen en skönhet!

  /Jenny

  SvaraRadera
 8. Håller helt med, en mer perfekt ros får man leta efter. Ibland får den svartfläcks svamp här men jag vill ha denna ljuva ros ändå.
  Ha det gott.
  Vivian

  SvaraRadera