söndag 21 juli 2013

Rosa, blå, violett, karmin

 'Margaret Hunt'

'Arabella'

 'Justa'

'Marechal Davoust'

Mina färger. Nu har projekt utrensning/flyttkarusell startat. Mellan besökande barn med familjer hoppas jag hinna gräva upp, kassera, sortera, binda upp, klippa ner, anpassa utifrån färg, höjd, bladverk osv... här finns mycket att göra, den hårda blåsten har gjort sitt till för att trädgården ska te sig ännu mer vild. Och nu blommar klematisarna allt mer, de får gärna vara bångstyriga.

Hejdå! 


12 kommentarer:

 1. Underbart vackra färger!
  Ha en bra vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fine klematis. Der er et eller andet ved klematis, som gør en have spændende. Jeg plantede sidste år en Margaret Hunt, som blomstrer for første gang i år. Kun en stængel men den har til gengæld mange blomster på. Håber den bliver stor og med mange stængler næste år.

  SvaraRadera
 3. Oj vad du jobbar, är det inte för varmt? Eftersom mina klematisar inte trivs speciellt bra testar jag nu att ta bort klätterställningen och använda Södertälje som marktäckare och det verkar gå riktigt bra
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Så vackert och härliga färger! Letar just nu efter vackra växter att plantera in i min Regnbågsrabatt. Här finns mycket inspiration, tack!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Även mina favoritfärger! Plus vitt förstås. Får lite dåligt samvete - så där borde jag också göra! Måste ägna nästan all tid åt att vattna, särskilt intensivt de senaste dagarna eftersom vi åker till Gotland i morgon och blir borta ett tag. Grannar tar hand om växthusen men ökenspridning hotar i rabatterna. Det kom några droppar en vecka före midsommar, sedan ingenting!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Men Herre, min skapare, så vackert!! Fastnade särskilt för den gammelrosa clematisen (om det nu är en clematis, men det ser ut så). Alla färger passar så bra ihop.
  Svar på din fråga: Kokardblomster är det inte på bilden. Det är eterneller av något slag, norpade fröer i Tyskland för ett antal år sedan. De är perfekta som kantväxter, tycker jag, eftersom de är så stadiga. Normalt brukar de buska sig mer än vad de gör i år.

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS fröer kan ordnas om så önskas, men man vet aldrig vilken färg det blir på plantan.

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Det mesta av det andra är Rudbeckior (det kanske var en sådan du tänkte på)?
  /R

  SvaraRadera
 8. Men åh, vilka fantastiska blommor du visar i detta och tidigare inlägg, var visst ett tag sen jag kikade in hos dig. Otroliga rosor och klematis, jag blir så glad av dina fina bilder!

  Jenny

  SvaraRadera
 9. Jasså! Nu är det klematisarnas tur att blomma, dina rosor var fantastiska! Tack för besöket...igen.

  SvaraRadera
 10. Fint så det förslår! Njuter av Dina bilder något alldeles extra!

  SvaraRadera
 11. Vackra, harmoniska färger som passar bra till rosor.
  Hård blåst är inte kul, hoppas det lugnar ner sig. Hos mig har det också blåst en del men fr a är det väldigt torrt! Måste komma regn snart...
  Kram

  SvaraRadera