måndag 15 juli 2013

Mycket nu
Tack för all respons på mitt förra inlägg! Mina favoriter av dem jag visade då är mossrosen 'Maréchal Davoust' och gallicorna 'Adèle Prévost' och 'Président de Sèze'. Men favoriternas favorit är ändå min enda centifolia 'La Noblesse', alla bilder ovan. För sitt romantiska utseende och för att den passar så bra till riddarsporrar och klematis.

I lördags hade jag bloggbesök i min rufsiga trädgård av Ann-Karin och Marianne, och Tina som inte har någon blogg ännu... ? Så trevligt att få träffa kunniga och intresserade trädgårdsmänniskor. Jag visar min trädgård utifrån att jag själv gärna besöker andras trädgårdar. Men denna sommar är rosorna så skrala och rangliga, volymen har i många fall minskat upp till två tredjedelar pga vårens köldtorka. Och klematisarna har inte växt till sig som de brukar pga sommarens torka, och så klart pga att jag inte vattnat förrän nu. Det är väl typiskt att när man ska visa, känns trädgården inte på topp. Men ni fick ju även se Kärleksstigen! 

Finns trots allt mycket som är viktigare än trädgård, även om jag tänker på hur det ska gå för mina rosor. Som t ex att jag den 13 juli blev farmor till vårt sjätte barnbarn, en flicka som heter Simone, all lycka till henne!

Hejdå!

12 kommentarer:

 1. Grattis till Simone, måhända hon också blir en rosenmänniska?! Tror säkert ditt besök var nöjda.

  Ha det gott1
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Vaa, finns det viktigare än trädgård??? Ja, kanske barnbarn då, men det vet jag inte för jag har inga.
  La Noblesse är väldigt vacker, påminner kanske lite om mina kära Constance Spry?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Grattis till ditt nya barnbarn! Roligt att höra att allt gick bra. Tack för att vi fick besöka din vackra Törnrosa-trädgård som säkert vaknar upp ur sin återhämtning i sin fulla glans.

  SvaraRadera
 4. Får gratulera till din nya stjärna på din himmel.
  Trädgård och rosor i all ära men det finns ju annat också. Att blommor gör lite som de vill är härligt tycker jag men det är klart det är ju inte kul när herr vinter kommer och lägger sig i.
  Men du har det så vackert i alla fall.
  Ha en underbar sommar vecka.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. La Noblesse var verkligen så vacker. Du har då många vackra rosor och jag är övertygad om att besökarna njöt i fulla drag :-)
  Grattis till barnbarnet!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Grattis till det nya barnbarnet!
  Är övertygad om att din trädgård är imponerande även efter den kärva våren!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Grattis till Simone! Ja, verkligen finns det mera än trädgård i livet :-) Men det skulle vara outhärligt att inte ha någon.... Du har helt fantastiska rosor. Förstår att det inte är roligt om de inte är så frodiga som vanligt. Är dock helt säker på att dina besökare fick massor av inspiration av att hälsa på dig. Hoppas att vi ses på lördag förresten! Här blåser det som bara den idag. Det har blåst häftiga vindar de senaste dagarna.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Jätte Grattis till ett nytt underverk.


  Du har ju så otroligt vackra rosor så inte blir någon besökare besviken hos dig.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Grattis till nya lilla barnbarnet! och så mycket vackra rosor:-) kram Sophia

  SvaraRadera
 10. Så roligt för dig med ett barnbarn till! (Hur löser du presentproblem till så många barnbarn;)?)
  Vilka fina rosor du har!/Anja

  SvaraRadera
 11. Stort grattis igen till lilla barnbarnet! Och tusen tack för att vi fick komma. Jag vet att du sa att det inte var sig likt hos dig efter vintern. Men jag undrar bara hur överdådigt det brukar vara annars?! För det var verkligen ett underbart besök där hos dig. Så många rosor, och så härligt volymiösa buskar. Och en jättegod kaka! Går inte att ha det mycket bättre. Kram!

  SvaraRadera
 12. Kul att ha hittat till Din blogg "Kärleksstigen". Jag var och besökte Hudiksvall i början av juli och så även rosariet på Kärleksstigen. Bodde i Hudik på -70talet så det brukar bli ett besök där varje sommar! Jättefin blogg Inger!

  SvaraRadera