tisdag 1 september 2015

Nu börjar en lugnare tid... ?

Här är en nedklippt och flyttad Husmoderrose, den stod längre till höger förut och tog upp hela gången, men sedan 'Wasagaming' fick flytta till stugan så blev utrymmet större i den f d sandlådan.

Flyttkarusellen pågår och mycket behöver klippas om jag ska få plats i trädgården haha. Vi söker också järngrindar, gamla porten ska bort, klarar nog inte en vinter till med snön som brukar pressa på både från gården och från gatan.

Överst 'Still Waters', under 'Black Tea'. Igår planterade jag 'Hagley Hybrid' och 'Chatsworth', den senare en viticella som jag aldrig har sett i blom, någon som känner till den?

Är så glad för att min gulbladiga buddleja 'Santana' blommar i en makalöst vacker färg, planterad i juni, nu gäller det att den klarar vintern.

Men tänker jag redan på vintern, inte bra, först ska vi njuta av hösten, jag hoppas den blir lång. Har väl börjat just idag.

Hejdå!

13 kommentarer:

 1. Ja, den är väl här? Men, är verkligen september en höstmånad?? Kan vi bara inte bestämma att den tillhör sommaren ;)

  Här pågår också den stora flyttkarusellen!Det är roligt och kreativt :D

  Må gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Flyttkarusellen står still, planer finns. Kanhända planera ändras under "betänketiden". Två buddlejor har kolat här. Din är verkligen tjusig och du har med havet så nära mycket bättre läge än här i inlandet.
  Min HH laddar verkligen om, knoppning nästan som på försommaren.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken fin clematiskomposition! Härliga färger ihop! Jag har inte haft någon tur med mina budleja-försök, så det är nog bäst, som du skriver, att skydda den ordentligt för vad som komma skall.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Här har gubben grävt en ny rabatt . Jag var inte riktigt med på det så nu måste jag komma på vad som ska planteras där i. Ett kärt "problem" ;)
  Jag har ett par Budlejjor och jag täcker dem inte på vintern men jag bor i zon 1 så det kan kanske spela en roll. Ibland fryser den men jag klipper bort det på våren och så har de hittills kommit igång igen.Lycka till med din :)

  SvaraRadera
 5. Hoppas lite värme finns kvar. Här i Wales skiner solen idag,men det är inte varmt. Under tiden jag varit i torra Skottland har det regnat mycket här i Wales.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är definitivt en lugnare tid nu, jag njuter av september och hösten. Och visst är det en del som ska göras innan vintervilan träder in men det får komma efter hand, allt behöver inte ske genast.
  'Chatsworth' känner jag inte till. Jag hade tänkt ha många clematis i trädgården men får dem inte att trivas riktigt, den enda som jag är nöjd med är Summersnow som jag planterade förra våren och nu blommar som ett .... snöfall. En buddleja skulle nog göra sig fint i min trädgård.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Så vacker Buddleja, och härliga Klematis. Det har regnat några dagar här, så trädgården har fått rå om sig själv. Några växter skall få byta plats så de hamnar rätt, men det får bli senare. Hoppas september bjuder på några riktigt varma dagar.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Så vackra blomster! Augusti var så varm och skön så ingenting blev gjort i trädgården. Kanske blir det bättre i september:-)

  SvaraRadera
 9. Vilken läcker klematisbild och gul buddleja ny bekantskap. Kul att se en ny vy från din trädgård och så fint mossan mjukar till kanterna på sandlådan.
  Här är det fortfarande för torrt för att börja flytta på allvar. Växterna behöver hämta sig efter torkplågan.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 10. Har också börjat flytta en del, men ack så torrt det är i backen, man får vattna ordentligt innan man får loss de.
  Va kul att få se en annan vinkel från din trädgård! Vad löckert det kommer att bli med järngrind! Älskar sånt! Håller med Veronica, vore inte dumt att göra om september till sommarmånad;) Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 11. Vad fint du ser ut att ha det! Jag har också flyttat en del, men den här säsongen är det ingen karusell. :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Ja, vi måste hålla tummarna för en varm och solig höst! Med mycket tid i solstolen :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 13. Ja jag hoppas vi får njuta av hösten lääääääänge nu, är inte alls redo för detta egentligen men det är väl bara att följa med. Vad härligt du har det, och så snygga klematisar!

  SvaraRadera