tisdag 28 augusti 2018

Bästa vita och bästa gula

Sist ut att börja blomma av mina klematis är 'Huldine' en viticella. Inte fullt lika hög som vanligt och med något mindre blommor, jag gissar pga torkan, men så blomrik.

Den är ju inte kritvit och kronbladens baksida är vackert mönstrade

men jag utser den ändå till den bästa vita klematisen.

Bästa gula rosen är tveklöst 'Aïcha', storvuxen, lättodlad, härdig och remonterar bra. Vad kan man mer önska. Jo doft såklart, och den är stark.

'Mrs John Laing' har väl aldrig blommat så bra tidigare, känns som att den har blommat utan uppehåll.

Syrenhortensian har blivit så hög och blomningen är högt upp i skyn, förvånad över att blommorna redan ändrat färg, det har ju inte varit särskilt kallt.

Nu börjar jag bli stressad, september är snart här. Kollar ständigt väderleksprognosen, jag ska tvätta alla fönster innan pelargonerna får komma in. Skönt att slippa flytta krukor fram och tillbaka. Så måtte kylan dröja, jag är rädd om pelargonerna och skulle det knipa går de före fönstertvätt. Tack för all respons om pelargonen i mitt förra inlägg, ampeln hängde mot gatan, jag tror att någon förbipasserande tog den och kanske slängde den sedan. Dumt hur som helst.

Fler trädgårdsbloggar hittar du i Trädgårdsfägring.

Hejdå!

8 kommentarer:

 1. Så söt den är Huldine. Tack för tipset, är lite sugen på en vit som kan lysa upp ett staket som är i skugga på em-kväll.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hei Inger.
  En hvit (nesten) clematis som blomstrer nå, hadde vært fint. Huldine er notert:-)
  Her har også syrinhortensiaen skiftet farge mye tidligere enn den pleier.
  Skjønner du er litt stresset med tanke på vinduene...Prøver å skyve tanken foran meg.
  Ha en fin dag/Eirin

  SvaraRadera
 3. Hej Inger!
  En riktigt fin klematis, den skall jag lägga på minnet. Mina Viticella har blommat över, också med mindre blommor i år. Riktigt fin Syrenhortensia, det har jag tänkt skaffa mig en, så vackra blommor.
  Ha det bra /Kram Marika

  SvaraRadera
 4. Hej Inger!
  Det verkar blomma på fint hos dig. I min trädgård är det ovanligt blomfattigt för att vara augusti. Om jag minns rätt? Det är ju alltid lätt att bara komma ihåg det som var bra tidigare år. :)
  Ha det gott!
  /Charlotta

  SvaraRadera
 5. Huldine är min favoritklematis. Så vacker. Min blommade dåligt i år, som de flesta andra klematis här. Några kom också mycket senare än vanligt, som din Huldine.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
 6. Hej Inger!

  Clematis är en älsklig växt, fint att du klarat den vackra `Huldine´ genom torrperioden. Här uteblev blomningen nästan helt, någon alpklematis som blommar tidig vår hann blomma men sedan blev det mesta bara brunt.

  Trevlig helg Inger!

  SvaraRadera
 7. Hej Inger och tack för din kommentar hos mig! Så du har också haft Borrelia utan den röda ringen. Ja man får vara uppmärksam på diffusa symptom.

  'Huldine' var en trevlig bekantskap. Och 'Aïcha' har alltid varit en favorit hos mig men jag har haft lite problem med den. Grenar har vissnat som jag klippt bort. Som tur är har det alltid kommit nya. I år klippte jag ner den rejält och allt nytt som kommit därefter det ser väldigt friskt och bra ut. Hoppas att det håller sig så för 'Aïcha' vill jag inte vara utan.

  Önskar dig en fortsatt skön vecka även om det innebär fönstertvätt och annat.
  /Anita

  SvaraRadera
 8. Rosen Aicha är så fin och jag kan riktigt förnimma doften av den också.
  Här i Wales börjar hösten kännas av trots att det bara är början av september och en del skolor har börjat, men några har fortfarande lov.
  Önskar dej en skön söndagskväll!

  SvaraRadera