måndag 20 juli 2009

BrytningstidHemma igen efter två dagar i Dalarna med Hallborosen, en busslast trädgårdsvänner som tillsammans fick uppleva en mix av trädgård och kultur i strålande sol och underbar värme. Bilder kommer senare.

Fruntimmersveckan har börjat och ett vemod kommer alltid över mig denna tid då högsommar övergår till sensommar. Jag får vänta ett helt år på att få se rosorna i sitt bästa flor igen. Känns som att det inte längre är någon idé att göra något nytt i trädgårn utan bättre att vänta till nästa vår/sommar. Visst ja, ska hitta en lämplig plats till min nya klematis integrifolia/diversifolia 'Fascination' som jag köpte på Bäsna trädgård i Dalarna. Det blir ju lite kul.Nu behöver jag ladda inför POM:s nästa Kom och visa dag den 22 juli kl 10-14 på Rosehills i Ljusdal tillsammans med Lars-Åke Gustavsson. Ovanstående klätterros fick vi tips om på Kom och visa i Hudiksvall, den kan ha växt i samma trädgård sedan 40-talet. Jag tror att det är en 'Dorothy Perkins', vad tror ni?

13 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fin sida du har! Hittade den då jag sökte på Hallborosen. Hoppas att ni hade det bra i Dalarna! Ska bli spännade att läsa din blogg framöver! Titta gärna in på Dalarosens hemsida: www.dalarosen.com Jag håller pckså på att snickra på en ny rossida som snart kommer vara länkad därifrån.

  MVH/ Katrinne Bylund, Leksand

  SvaraRadera
 2. Ps. Ja det ser verkligen ut som Dorothy Perkins!

  SvaraRadera
 3. Lite tråkigt med dina agapanthusar, kan skicka fröer på både vita och blå senare i höst om du vill.

  Axel

  SvaraRadera
 4. Ja, här öser regnet ner och det är mörkt, grått, fönsterlamporna tända och ljus på bordet, är det inte lite höst då? Nej, kanske som du skriver sensommar, för ännu är det väl lite kvar av sommaren - hoppas vi!
  Underbar ros!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 5. Även om det tar ett år till rosorna blommar som bäst, kan jag tycka att det är en skön tid nu när inte allting växer så mycket, och kanske är det först nu som man kopplar av i trädgården, till och med ogräset tar ju det lite lugnt;)

  SvaraRadera
 6. Du verkar ha haft en riktigt trevlig trädgårdsresa! Jag ser att jag har missat en del i trädgårds/bloggvärlden på senaste tiden, det har varit lite mycket annat här hos mig:)
  Lite sorgesamt med rosorna, det håller jag med om. Men ibland tycker jag att våren och försommaren är så fylld av allt man vill göra så man hinner inte riktigt njuta. Ännu är det mycket sommar kvar, hoppas jag.....

  SvaraRadera
 7. FAst du, det är en bit kvar av sommaren. Egentligen har ju bara halva gått. Säger jag bestämt åt mig själv också för jag känner egentligen likadant.
  Tack för besöket som var himla trevligt och jag ser fram emot bilder från Dalarna.

  SvaraRadera
 8. Inte är sommaren över,än! Här uppe i norra Nordanstig väntar vi på Capitaine John Ingram, Aicha och Nordens Drottning.Topaz Juvel och Maxima blommar för fullt liksom Frankfurt och Stanwell Perpetual. Härligt! Men, men--ngt händer med Prairie Dawn--grenarna vissnar på en planta som blir år! Du känner igen det!
  Ser fram emot bilder från resan.

  SvaraRadera
 9. Jo, man får njuta så länge det går.

  SvaraRadera
 10. Ska bli kul att se bilder från resan. Nu gäller det att njuta av allt som är kvar//Britt

  SvaraRadera
 11. Det var inte lite rosor du har - *imponerad* - jag har en - New Dawn :) Men i Blooming Friday visar jag en annan blomma. Välkommen att titta!
  http://foto.rudenius.se/post/2009/07/23/Blooming-Friday-30.aspx

  SvaraRadera
 12. Många och vackra är rosorna du visar. Vilken prakt.

  SvaraRadera
 13. Hej majla din adress till mig på
  axel.rantala@telia.com så skickar jag fröerna till dej när det är dags.

  Axel

  SvaraRadera