lördag 4 juli 2009

Rosuppropet

I dag har Rosuppropet inom POM haft Kom och visa dag på Gröna Systrar.'Frühlingsduft', vacker bordsdekoration.Ännu en fiffig bordsdekoration, båda gjorda av Carina på Gröna Systrar.Gröna Systrar är en ganska ny handelsträdgård med inredningsshop och café. Ett mycket trivsamt och välskött ställe som är värt ett besök, med en härlig och fin utemiljö.Hallborosen säljer roskort och värvar nya medlemmar.Mina rosinventerarkompisar har inte alltför jobbigt. De flesta rosor som kom in var som vanligt 'Agatha', en av dem hade en intressant känd historia till före 1927. Två rosor var okända och dem kommer vi att följa upp på växtplatsen. Lokaltidningen intervjuade.Sen samlades 22 av Hallborosens medlemmar på Kärleksstigen för att fira Rosens Dag med mat och titt på alla rosor som står i blom. Inte en droppe regn har vi haft i dag, fastän det var nära emellanåt.

Inget kalas utan tårta!

Ännu en fin dag tillsammans med Hallborosen, tack för att ni finns!

10 kommentarer:

 1. Det så riktig trivelig ut :) Fürlingsduft var flott som borddekorasjon!

  SvaraRadera
 2. Bland doftande rosor i sitt vackraste flor på Kärlekstigen, fick vi i Hallborosen tillsammans fira Rosens Dag. En dag för oss att minnas med tacksamhet! Jag hoppas att många trädgårdsmänniskor hittar till denna ljuvliga oas vid Lillfjärdens strand.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig Rosens Dag du haft!
  Rosor kan man aldrig få för mycket av. Men ibland har jag lite svårt för alla dekorationer som skall göras av alla vackra växter..... Inget kan vara vackrare än en enkel ros alldeles bara så som den är!
  Jag kommer säkert att leta mig till ert lilla rosparadis framöver!

  SvaraRadera
 4. Her så det fint ut å være.
  'Frühlingsduft'har jeg fått skaffet meg i år. Den har blomstret med to blomster og den duften var nydelig. Nå håper jeg det kommer flere blomster, ellers blir det nok sikkert flere til neste år. En rose jeg har ønsket meg lenge.

  SvaraRadera
 5. Härlig bild på den första bordsdekorationen!
  Här är också mycket rosarr på gång och har varit denna helgen, och en del medlemmar i Rosensällskapet i Skåne har öppna trädgårdar att besöka...Någon har vi besökt, som ska bli bloggad senare...
  Ha det gott så länge1
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 6. Ni verkar ha haft en trevlig dag!! Och tårta är ju aldrig fel!! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 7. Verkade vara en lyckad dag, kul.
  kram sara

  SvaraRadera
 8. Men hjälp, jag missade alltihopa. Så typiskt mig. Det ser så fint och skönt ut där på Kärleksstigen. Får göra ett enskilt besök snart istället.

  SvaraRadera
 9. Så härligt att få frossa i rosor tillsammans med andra rosfantaster! Det är verkligen högsäsong just nu. Och snabbt som sjutton går blomningen. Redan ligger det drivor av rosa kronblad under New dawn. Kärleksstigen verkar för övrigt vara en plats att trivas på.

  SvaraRadera
 10. Ser verkligen trevligt ut...
  skada att det är så lång väg.
  Rosor är ju aldrig fel.
  Ann.

  SvaraRadera