lördag 11 juli 2009

Efter regn kommer sol


'Adèle Prévost' och 'Officinalis' före regnet...


...och efter regnet.'Louise Odier' före...


...och efter. I dag har jag ägnat en stor del av dagen till att binda upp rosor, klematis och riddarsporrar som böjt sig mot marken, trasslat in sig i varann osv, pga två dagars kraftig blåst och ösregn.


Har kikat igen på min 'Hybrida' och som utslagen syns den lite bättre mellan vårt och grannens garage. Om jag går bakom garaget och tittar upp mot himlen ser jag den riktigt bra. Så fint! Vilken växtkraft och blomrikedom denna ros besitter.


Jag har haft en mycket skön och avkopplande lördag med sol och lagom varmt. Och i morron kommer nya lilla barnbarnet Iris för första gång på besök till Hälsingland.

Ha det bra och sköt om er!

12 kommentarer:

 1. Vi fick 120 m.m nu i veckan, det sätter sina spår. Visst var här torrt, vi behövde hjälp med vattningen men kanske inte så mycket.
  Rosor är ett tåligt släkte, kommer fort igen med sin blomsterprakt.
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 2. Regnet har alagit sönder mycket här men det som inte blommat än har så klart fördel.
  fina rosor du har
  kram sara

  SvaraRadera
 3. Hos oss har det knappt regnat alls, utan bara varit mulet och blåsigt...synd att det inta kunde vara lite lagom mycket av allt hos alla.

  SvaraRadera
 4. Fy vad regnet förstörde, Det mesta ligger ner//Britt

  SvaraRadera
 5. Så trist när regnet eller blåsten förstör så. Hoppas du får en andra blomning på dina rosor så du får njuta.
  Så spännande med lilla barnbarnet....
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 6. Åh, det er så kjedelig med ødelagte roser :( Det er et trist syn å komme ut i hagen til, og det er få hos meg som har klart seg bra. Men noen unntak er det, heldigvis!

  Jeg bor i norsk sone 2 så det er mange muligheter når det gjelder planter.

  Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 7. Man vet ju att växterna behöver vatten, men man blir lite ledsen när man kommer ut efter en kraftig regnskur och ser allt bara hänga.
  Men efter regn kommer solsken...eller?
  Ken

  SvaraRadera
 8. Men så synd på vacker blomning, men (vågar man skriva det)det ser onekligen rätt vackert ut med rosbladen nedanför :)
  Lite synd faktiskt när regnet förstör det som man så väntat på, den vackra blomningen, men så är det hos mig med. Den vita Junfrurosen ser ut som "snömos" idag efter regnet.
  Förövrigt lär det nog dröja ett tag innan mina rosor är av den kalibern och omfånget som dina är.
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 9. Jovisst, regnet kan ju fördärva mycket!
  Men för mycket sol likaså... Och något mellanting - tja - finns det?
  Vackra bilder ändå, trots förfallet!
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 10. Ja, regn kan verkligen förändra utseendet. Har slutat med Malva, som är så vacker, bara för att den ser så tråkig ut efter regn. Men snart skiner solen igen, får vi hoppas!! /Ruben

  SvaraRadera
 11. TAck för igår. så himla trevlig, men så himla sorgligt: jag hann ju knappt prata med dig/er. skulle ha behövt ett och annat råd kring rosorna. Du såg ju!Några lider av en för mig okönd sjukdom.

  SvaraRadera
 12. Kul att du tittade in hos mig. Välkommen tillbaka. Underbara rosbilder du visar. Älskar rosor, men kommer inte alltid överens med dem. Vi har en fantastisk rosenträdgård här i Helsingborg på Fredriksdals Trädgårdar. Jag får gå upp dit och njuta och se hur de skall se ut egentligen. Ha en fortsatt skön sommar. Kram!

  SvaraRadera