fredag 3 juli 2009

En ledig dag

I går lämnade jag min trädgård och åkte till Ljusdal. Mitt ärende var att hämta en ros som jag beställt hem till Rosehills, en floribunda vid namn 'Dronning Margrethe'. Vet inget om den förutom vad jag har läst i Lars-Åke Gustavssons bok. Spännande att se om den kommer att trivas hos mig. Om du är i Ljusdal, besök Rosehills, ett mycket trevligt ställe. Vi åt lunch och vilade i skuggan, det var fruktansvärt hett. En ljuvlig atmosfär på Rosehills, fika gott kan man också göra där. 22 juli ses vi igen Rosehills, för Kom och visa.


På kvällen besökte vi goda vänner utanför stan. I deras trädgård satt vi och pratade länge och riktigt kopplade av, så skönt i värmen. Kvinnorna gick även grundligt igenom allt som blommade och det var mycket, en liten del kommer här. Denna maffiga vallmo är svår att missa.


'Pink Grootendorst'


'Céleste'

'Louise Bugnet', känd för sina vackra knoppar med röd kant på kronbladen.


'Charles de Mills', tycker alla rosor är så ljusa i färgen i år, kan det bero på värme och torka?


'Hansa', en mycket odlingsvärd ros.


'Constance Spry', mångas favorit, lätt att förstå.


En semestervecka har gått, vart tog den vägen? Nu gäller det att ladda inför morgondagen, Kom och visa på Gröna Systrar och sen firar Hallborosen Rosens Dag på Kärleksstigen. Det stämmer, mycket kretsar kring rosor för mig just nu.

Önskar mina bloggvänner en trevlig helg!

3 kommentarer:

 1. Så flotte hagebilder! Constance Spry er er også min favoritt, men den vokser ikke i min hage (enda).
  Du har virkelig flotte bilder av rosene, kjekt å komme på besøk her :)

  Ha en fin helg! Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 2. Låter som en perfekt dag i goda vänners lag och dessutom nöjet att vandra i trädgården och uppleva ljuvliga rosor och den vackra vallmon.
  Visst går en vecka fort, men kanske man njuter ändå av ledigheten ;)
  Trevlig fortsättning på helgen! /bea

  SvaraRadera
 3. Visst är det otroligt vad semesterveckorna går fort, man fattar inte var de tar vägen. Jag har avverkad halva min semester nu, kanonväder har det varit,vet inte riktigt vad jag gjort!!?? Men mycket har hänt när jag tänker efter....
  En god fortsättning på helgen och semestern önskar jag dig!/ nattugglan billan

  SvaraRadera