fredag 8 maj 2009

Förvånad

Härom dagen fick jag ett rekommenderat brev med posten, trodde avsändaren var min nya bank. Men inte, ett brunt paket i storlek som en skokartong med handskriven etikett. OK, efter en stunds stirrande på paketet förstår jag att det är Hallborosens beställning av klematis från Estland som har kommit. Hur kan 54 klematis och 4 druvor få plats i denna lilla kartong? Jo, för att varje klematis består enbart av ett rotsystem med enstaka/obefintliga skott, inlindat i plastfolie. Mamma mia! Hur ska det gå? Kommer de att ta sig. Varför inte, Kivistiks plantskola skickar väl klematis kors och tvärs sen många år tillbaka. Jag besökte själv familjen Kivistik en gång tillsammans med Finska Rosensällskapet och det var en upplevelse.















Kan dessa ynkliga saker bli...



















... flera meter höga och lika blomrika som en av mina favoriter 'Comtesse de Bouchaud', en jackmani clematis. Jag bara undrar...

En fin helg i trädgårn önskar jag er.

7 kommentarer:

  1. Vilken skönhet. Nästan lika vacker som 'Rubens' *ler*. Lycka till med planteringen! De kommer säkert att bli jättefina. /Ruben

    SvaraRadera
  2. Vilken skatt av Clematis.
    Lycka till med planteringen.
    Välkommen åter till min blogg.
    Ann.

    SvaraRadera
  3. Trodde vid första anblicken att du beställt en låda med salamikorvar:)
    Det skall bli spännande att se resultatet, det kommer att bli hur vackert som helst! Vilka druvor hade du beställt?
    Lycka till med helgens trädgårdsarbete!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig blogg, tack för titten.
    Hanna

    SvaraRadera
  5. Clematis måste jag nog pröva lite mer, har en expert i STA avdelningen jag är med i, får fråga henne. Kommer att raportera mer från marknaden, annars hade det varit trevligt att träffa en bloggkompis.

    Kramar
    Ingela

    SvaraRadera
  6. Hoppas verkligen att det går bra! Spännande att skicka efter så där. Kan bara önska dig lycka till! Kanske får jag en dag se resultatet?

    SvaraRadera
  7. Kul paket, det kommer att bli bra, om man äger ett stort slott...

    SvaraRadera